Comunicat de presă. Deputatul european Siegfried Mureșan lansează proiectul „Turul investitorilor din România” – ediția I

Postat la ora 09:04, luni, 24 august 2015
Deputatul european Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete a Parlamentului European, lansează astăzi, 24 august 2015, proiectul „Turul investitorilor din România”, în cadrul căruia va efectua vizite la marii investitori străini și români din țară cu scopul de a afla cu ce provocări se confruntă principalii actori din sectorul privat din România.

Prima ediție a proiectului „Turul investitorilor din România” se va desfășura în perioada 24 - 28 august 2015, ocazie cu care eurodeputatul Siegfried Mureșan va efectua vizite la sedii și fabrici a 9 mari companii din județele Brașov și Mureș (24 august), Alba (25 august), Cluj (26 august), Hunedoara (27 august) și Timiș (28 august).

Companiile vizitate în această perioadă de către eurodeputatul român totalizează o cifră de afaceri în România de aproximativ 7 miliarde de euro și un număr de circa 7.000 de angajați.

„Pe parcursul acestui proiect pe care l-am lansat vreau să aflu, printre altele, cu ce provocări se confruntă marii investitori din România, cum evaluează ei evoluția economiei din ultimii ani și, nu în ultimul rând, în ce măsură sunt afectați de modificările aduse Codului fiscal.

Totodată, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru bugete și membru supleant al Comisiei pentru afaceri economice și monetare din Parlamentul European, vreau să știu cum poate fi îmbunătățită prin politici europene activitatea investițională din țara noastră și care sunt factorii care conduc la sporirea capacităților investitorilor astfel încât să creeze locuri de muncă în România”, a declarat eurodeputatul Siegfried Mureșan.

„Este obligația noastră, a politicienilor, să comunicăm strâns cu mediul privat pentru ca, împreună, să contribuim la dezvoltarea economiei românești și la creșterea oportunităților de angajare pentru oameni”, a mai spus Siegfried Mureșan.
_______________________
Pentru detalii:
Paul Stencoane: +40 769 611 020;
Andrei Jujan: +40 766 369 485.