Comunicat de presă - Siegfried Mureșan, raportor PPE pentru bugetul UE 2017: Prioritățile bugetare ale UE trebuie să fie creșterea economică și oprirea fluxului de refugiați

Postat la ora 09:49, joi, 28 ianuarie 2016
Deputatul european Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European (PE) și raportor al Grupului Partidului Popular European (PPE) pentru bugetul Uniunii Europene pe anul 2017, a afirmat, ieri, cu ocazia primei dezbateri pe prioritățile Parlamentului European în 2017, că bugetul Uniunii trebuie să se concentreze  anul viitor pe stimularea creșterii economice și oprirea fluxului de refugiați.

„Poziția  mea, în calitate de raportor al Grupului PPE pentru bugetul de anul viitor, este cât se poate de clară: bugetul UE trebuie să răspundă celor două provocări cu care Europa se confruntă: nevoia de creștere economică si oprirea fluxului de refugiați. Pentru ca economiile țărilor noastre să genereze mai multă creștere economică și mai multe locuri de muncă, este nevoie să devenim mai competitivi, să îmbunătățim infrastructura, să inovăm mai mult, să sprijinim IMM-urile și tinerii antreprenori. Pentru a opri valul de refugiați, Europa trebuie să acorde fonduri pentru a securiza granițele externe și a îmbunătăți situația în țările de origine ale refugiaților prin investiții în sistemului medical, educațional, precum și facilitarea accesului la hrană și la apă potabilă. Este de la sine înțeles că aceste alocări trebuie gândite fără a afecta politicile de investiții ale Uniunii Europene și politica de coeziune, de pe urma căreia România beneficiază prin fondurile structurale si de coeziune”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan la finalul ședinței Comisiei pentru bugete a Parlamentului European din 27 ianuarie 2016.

„O altă prioritate pe care o voi urmări este creșterea alocărilor financiare pentru Politica de Vecinătate a UE, și aici mă refer în special la Vecinătatea estică. Republica Moldova, Ucraina şi Georgia implementează acorduri de asociere cu Uniunea Europeană, iar noi avem obligația să le oferim sprijinul financiar necesar implementării reformelor prevăzute în aceste acorduri", a mai spus eurodeputatul Siegfried Mureșan.

_____________________________________
Pentru detalii: