Comunicat de presă - Siegfried Mureșan, după vizita la Ford România: Din cauza lipsei autostrăzilor, costurile cu transportul mașinilor produse în România sunt cu 30% mai mari față de cele din alte state

Postat la ora 15:27, miercuri, 1 noiembrie 2017
Din cauza lipsei autostrăzilor, costurile cu transportul mașinilor produse în România sunt cu până la 30% mai mari față de cele din alte state; investitorii au nevoie să vadă acțiuni concrete din partea Guvernului României privind proiectele de infrastructură, nu doar promisiuni, a declarat, astăzi, deputatul european Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete a Parlamentului European, după vizita la compania de automobile Ford România din Craiova, unde s-a întâlnit și cu președintele companiei, John Oldham.

„Infrastructura de transport slab dezvoltată generează costuri suplimentare pentru companiile din Craiova. În cazul Ford România, costurile cu transportul mașinilor si motoarelor care pleacă din fabrică sunt cu până la 30% mai mari față de cele din alte state. Investitorii din Craiova așteaptă acțiuni concrete din partea Guvernului privind proiectele de infrastructură, nu doar promisiuni. De aceea, Guvernul trebuie să facă prioritate zero din construcția Autostrăzii Pitești - Sibiu și a Drumului Expres Craiova - Pitești și să aloce mai mulți bani pentru modernizarea căilor ferate. Astfel, companiilor le vor rămâne bani pentru noi investiții, pentru crearea de noi locuri de muncă și pentru creșteri de salarii. Trebuie, de asemenea, construite rapid șosele de centură și drumuri ocolitoare pentru a scurta durata transportului, dar și pentru a reduce poluarea și zgomotul din orașe precum Balș și Slatina”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan după vizita la Craiova.

Siegfried Mureșan s-a aflat astăzi, 1 noiembrie 2017, la Craiova (județul Dolj), cu prilejul proiectului „Turul investitorilor din România”, care cuprinde vizite la mari companii cu scopul de a afla cu ce provocări se confruntă principalii actori din sectorul privat din România și ce condiții trebuie create pentru ca mediul privat să investească și să creeze tot mai multe locuri de muncă în România.

Cea de-a doua ediție a proiectului „Turul investitorilor din România”, inițiat de eurodeputatul Siegfried Mureșan, se desfășoară în perioada 1 - 3 noiembrie 2017 și cuprinde vizite ale eurodeputatului român la sedii și fabrici ale trei mari companii din România, Ford România (Craiova, județul Dolj), Dacia - Groupe Renault (Mioveni, județul Argeș) și Airbus Helicopters România (Ghimbav, județul Brașov). Prima ediție s-a desfășurat în perioada 24 - 28 august 2015 și a cuprins vizite la companii din județele Brașov, Mureș, Alba, Cluj, Hunedoara și Timiș.

___________________________________
Pentru detalii:
Andrei Jujan: +40 766 369 485;
Paul Stencoane: +40 769 611 020.